14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet módosítása

By in , ,
671
14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet módosítása

2019.március 15. napján hatályba lép a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) módosítása.

A Kormányrendelet az alábbi ? a szakma szereplőit a gyakorlatban leginkább érintő ? változásokat vezetett be:

  • A vállalkozások és a lakosság jogkövető magatartásának megkönnyítése érdekében a telepítési tanúsítvány kiállításának folyamatát is egyszerűsíti a hatályba lépett módosítás. Ennek értelmében a telepítést végző képesített vállalkozás előzetes kiválasztása és nyilatkoztatása helyett ? összhangban az Európai Uniós szabályozással ? a telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt alkalmazást. Lehetőség van tehát arra, hogy a telepíttető a vásárlást követően válassza ki a telepítést végző vállalkozást.

Az új szabályzás értelmében a weboldalunkon vásárlóknak nem szükséges előzetesen az ún. „Telepítési Tanúsítványt” beszereznie F-Gáz számmal rendelkező szerelőtől.

Ha klímaberendezést akarunk vásárolni, akkor nem elegendő csupán a legjobb eszköz beszerzésére törekedni, hanem megfelelő légkondi szerelőt is kell találnunk, aki akár a készülék egész életútját végigkísérheti.
Fontos tisztában lennie azzal is, hogy a beszerzést követően időnként klíma  karbantartásra, klíma tisztításra lesz szükség, ezt nem érdemes elhanyagolnia, ugyanis légkondicionáló készülékének élettartama és egészsége múlhatnak rajta!
Mono split klímák – minden egyben, egy helyiségbe:
További szempontok:
Gyártók:
Daikin Fisher I Gree I Polar I Kaisai I Midea I Bosch I Mitsubishi I HD I Fujitsu I Hisense I MDV I LG I Panasonic I Samsung I Sinclair
54321
(0 értékelés. átlag 0 - ből 5)
MONDD EL A VÉLEMÉNYED

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük