Fűtés klímával

By in
888
Fűtés klímával

Egyre nagyobb a káosz a rezsi árak körül, és úgy néz ki a villamos árammal működő fűtő eszközök lesznek a befutók‼️, ha nem szeretnél télen megfagyni…
Klímáink egy kilowatt elektromos energiából legalább 4 vagy 5 kilowatt hűtési vagy fűtési energiát tudnak előállítani, így jóval gazdaságosabbak bármely gázkészüléknél és hagyományos villamos fűtőtestnél❗️és a a H-TARIFA KORLÁTLANUL 36 FORINT MARAD A TÉLI FŰTÉSI IDŐSZAKBAN

A mai korszerű, inverteres klímák segítségével nagyon jó hatásfokkal és komfortosan lehet fűteni a lakásunkban.
Egy modern klímával rendkívül takarékosan (a gáznál, de sok esetben még a fánál is olcsóbban) tud fűteni! Az ebben a kategóriában található klímaszettek kifejezetten fűtésre optimalizált klímák, azaz képesek nagy hidegben, némelyik akár -30 °C külső hőmérséklet esetén is működni.

Milyen előnyei vannak a klímás fűtésnek?

 • Sokkal kedvezőbb beruházási költség
 • Akár egy nap alatt teljesen kiépíthető egy családi házas rendszer
 • Egy rendszerrel megoldódik a hűtés és fűtési igény is.
 • Gyorsabb felfűtést eredményez
 • Kisebb hőingadozás
 • Nincs szükség kémény építésére
 • Tisztítja is a levegőt
 • Kedvezőbb karbantartási költség
 • Hosszú élettartam
 • Napelemes rendszerhez csatlakoztatható
 • Tiszta, por és füstmentes
 • Nem áll fent szénmonoxid mérgezés veszélye
 • Nincs tűz és robbanás veszély
 • Kedvező üzemeltetési költség

Hogyan fűthetnek a klíma berendezések?

Megcserélődik a kültéri és a beltéri egység feladata. Míg hűtés funkcióban a beltéri egység hűtött és a kültéri egység fűtött (hőt adott le), fűtés funkcióban pont az ellenkezőjét csinálják az egységek. Ehhez egy úgynevezett 4 járatú szelepre van szükség, mely egyszerűen megfordítja a hűtőközeg áramlásának irányát.

Hány fokig fűthetünk a klímákkal? 

Az inverteres készülékek -10, -15, de van amelyik -30 fokig is képes ellátni fűtési feladatát.

Mennyire gazdaságos a klímával fűteni?

Az átlagos berendezések a gázfűtéssel megegyező áron, a magasabb hatékonyságú, jobb COP és SCOP értékkel rendelkező készülékek kedvezőbb áron is befűtik lakásunkat.

H tarifás áram – az állami segítség
Amennyiben a klímára igényelhető és a jelenleg hatályos szabványoknak is megfelelő a biztosítékszekrény és az áramhálózat, abban az esetben még kedvezőbb a téli időszakban a fűtési költség.

A H tarifás áram csak a fűtési időszakban, október 15-től a következő év április 15-ig vehető igénybe 0-24 órában. Olyan berendezésekre igényelhető melyek megújuló energiaforrásból képesek fűteni, ide tartoznak a mai modern inverteres klímák is, mivel ezek valójában kis teljesítményű hőszivattyúk. Először ellenőrizni kell a műszaki kritériumokat, és az áramszolgáltatótól kell kérni űrlapokon keresztül a kiépítését ennek a kéttarifás mérőórának. Nyáron A1 normál áron, télen H tarifás áron fog működni a klíma (ennek a díja megegyezik a vezérelt, köznyelvben éjszakainak hívott „B” áramtarifával). Ez a kedvezmény az egész ország területén igényelhető.

B-Geo tarifás áram – az áramszolgáltató általi segítség
A B-Geo tarifás áram csak az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén érhető el. Hőszivattyús rendszerek áramellátására igényelhető. Egész évben rendelkezésre áll a szolgáltatás hűtési és fűtési időszakban, és ha a hőszivattyú képes rá, akkor a melegvíz előállítására is használható. Hátránya, hogy naponta csak 20 órán keresztül biztosított a szolgáltatás, naponta 2×2 órára egy vezérelt óra segítségével lekapcsol, jellemzően akkor, amikor nagy a hálózaton az áramfogyasztás. Két lekapcsolás között legalább 2 órának kell eltelnie. Az igénylés feltételei megegyeznek a H tarifa feltételeivel, az ára pedig a mindenkori A1 tarifa 35%-kal csökkentett díja (kb. 1,2 forint/kW-tal drágább, mint a H tarifa).

Kérjük klímája kiválasztásánál válassza a jobb minőségű, japán elektronikát, mert a többi gyártó készüléke nem feltétlen kezeli jól a sok áramkimaradást. Igazából jó szívvel nem is ajánljuk, mivel a klíma hűtésre alig fogyaszt áramot, fűtésre pedig ott a szünet mentes H tarifa. Más a helyzet, ha Ön levegő-víz, vagy víz-víz hőszivattyút vásárolna, és a használati melegvizet is ezzel állítaná elő. Ha ilyen rendszerben gondolkodik, keressen fel minket!

A leolvasztás funkcióról nem szabad elfeledkezni!

Nem kell megijedni, ha egy kissé lejegesedett klíma kültéri egységgel találkozunk. Bizonyos külső hőmérsékletek és páratartalom esetén ráfagy a levegő páratartalma a kültéri egység bordázatára. A készülék szükség esetén ennek eltávolítása céljából, egy úgynevezett leolvasztást végez, majd tovább folytatja fűtési feladatát. Ügyelni kell a leolvadt víz elvezetésére!

Kombináld!
A klímás fűtésnek nagyon sok kombinációja lehet. Amennyiben klimatizáltatja otthonát, érdemes fűtésre optimalizált klímát választani, még akkor is ha nem feltétlen csak ezzel akar fűteni. Kiegészítőként, gyors felfűtésre is használhatja, mivel a levegő keringtetésé miatt sokkal gyorsabb a többi fűtésnél. Ha tönkremegy a gázkazánja tartalék fűtésként be tudja üzemelni. Átmeneti időszakban nagyságrendekkel gazdaságosabb, mint egy komplett központi rendszer elindítani. Akár temperáló fűtésként is használhatja nyaralójában, vagy folyamatosan nem lakott ingatlanában. Környezeti szempontból a legnagyobb előnye, hogy tiszta fűtés, nem keletkezik füst, korom, nem fogyaszt gázt, a minimálisan felvett áram legalább négyszeresét adja vissza hőenergiában. A másik nagy előnye a fa tüzeléssel szemben, hogy egyszerű és kényelmes. Nem kell fát hasogatni és a begyújtással bajlódni, klímával is kellemes meleget kap megfizethető áron.

 

Válogass a hűtő-fűtő klímaberendezések között:

Ha klímaberendezést akarunk vásárolni, akkor nem elegendő csupán a legjobb eszköz beszerzésére törekedni, hanem megfelelő légkondi szerelőt is kell találnunk, aki akár a készülék egész életútját végigkísérheti. Szükség szerint karbantartja, szervizeli a klímát…

Ajánlom másnak is:

Facebook
Twitter
LinkedIn
MONDD EL A VÉLEMÉNYED

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük