Klímaszerelés időtartama

By in , ,
1222
Klímaszerelés időtartama

Klímaszerelés időtartama

A leggyakoribb és leggyorsabb megoldás a sokak által jól ismert inverteres split klíma beszerelése. Ezek a hűtő-fűtő klímaberendezések széles típus és teljesítmény változatban kaphatóak, szinte minden helyre könnyen telepíthetőek és árban is kedvezőek a klímaszerelés időtartama a legrövidebb. De léteznek légcsatornázható, kazettás, mennyezeti, parapet és konzol beltéri egységek is. Ezeknek a klímaszerelés időtartama változó…

A legfontosabb dolog, hogy megfelelő klímaszerelő szakembert válasszunk a klíma beszerelésre. Azért mert a nem megfelelő klímaszerelésből adódik a meghibásodások túlnyomó része, illetve azért mert a klímatelepítést csak a megfelelő hatósági vizsgával rendelkező regisztrált vállalkozás és annak szerelője végezhet.

Klímaszerelés időtartama:

Egy darab mono oldalfali inverteres split klíma beszerelése időtartana be, és kipakolással együtt átlagosan 3,5 – 4 óra hosszáig tart. Egy normál lakossági split klíma berendezés klímaszerelés időtartama a kiszállástól a takarításig a helyszíni adottságoktól függően változhat.

A klímaszerelés menete:
  • Útban lévő bútorok, műszaki cikkek, egyéb lakásfelszerelés elpakolása és letakarása. Szerszámok, szerelési anyagok, és a klíma bepakolása a munkaterületre.
  • A klíma beltéri és kültéri egység, illetve a villamos betáplálás és a kondenzvíz elvezetés pontos végleges helyének megbeszélése.
  • A beltéri egység alaplap felfúrása, faláttörés(ek) és a kondenzvíz csövek-vezetékek nyomvonalának kiépítése (kábelcsatornázás vagy vésés)
  • Beltéri egység bekötése, hűtőköri csövezés, kondenzvíz elvezetés, és az elektromos betáplálás kiépítése. Faláttörések kiszigetelése purhabbal.
  • Kültéri tartókonzol felfúrása, kültéri egység felrakása és rögzítése, hűtőköri és elektromos bekötése. Kondzenzvíz cső(vek) kiépítése.
  • Szakszerű beüzemelés nyomáspróbával, a klíma hűtőközeg elszivárgását és a klímaberendezés károsodását megelőzendő.
  • Összepakolás, takarítás, klíma és a kábelcsatornák letisztítása, az esetlegesen elhúzott bútorok visszaállítása.
  • Jótállási jegy kitöltése, számlák átadása, használati tudnivalók ismertetése.
Klímák a helyiség mérete alapján:
További szempontok:

 

54321
(1 értékelés. átlag 5 - ből 5)
MONDD EL A VÉLEMÉNYED

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük