Klímatisztítás fontossága

By in
Klímatisztítás fontossága

A légkondicionáló használata rendszeres klímatisztítás nélkül káros az egészségre, továbbá tetemes plusz költségeket von maga után a készülék üzemeltetése. Hogyan függ össze a klímatisztítás és az egészség kérdése? A légkondicionáló berendezés üzemeltetése során hatalmas mennyiségű levegő áramlik át a készüléken, akár egyetlen nap alatt. A levegő szennyeződésekkel van tele. Ezek a szennyeződések lerakódnak a készülék szűrőin, majd visszajutnak a kiáramló levegőbe. Nem lenne ez akkora probléma, ha csupán porról lenne szó, ám ez nem így van. A klímatisztítás nem csak a készülék portalanítását foglalja magában.

Egészségkárosodás klímatisztítás nélkül

A klímatisztítás valójában fertőtlenítést jelent, amire azért van szükség, mert a cseppvíztárolóban a gombák és baktériumok elszaporodnak, majd ez a levegőbe jut, amit a felhasználók belélegeznek.

Amennyiben a légkondicionáló használata során köhögést vagy nehézlégzést tapasztalunk magunkon, akkor teljesen biztos, hogy azonnali klímatisztítás szükséges.

Kevesen tudják, hogy rendszeres klímatisztítás nélkül akár tartós asztma is kialakulhat, súlyos esetben pedig a rettegett legionella betegség.

Bármilyen más karbantartáshoz vagy tisztításhoz hasonlóan, a klímatisztítás is különböző minőségű lehet. Éppen ezért nem mindegy, hogy ki végzi el az Ön otthonában vagy munkahelyén a klímatisztítás folyamatát. Mivel az egészségünkről van szó, ezért érdemes professzionális klímatisztítást igénybe venni. Cégünk az egész ország területén elvégzi a klímatisztítás és karbantartás folyamatát.