H tarifa igénylésére alkalmas klímák

H tarifa igénylésére alkalmas klímaberendezések kapcsán a H-tarifáról érdemes azt tudnia, hog az ország egész területén elérhető, de csak a fűtési szezonban, tehát október 15. napjától április 15. napjáig használható kedvezményes díjjal.

A H-tarifa igénybevételének feltétele még, hogy a – H tarifa igénylésére alkalmas klíma – berendezés COP értéke, vagyis a jósági foka ( fűtési hatékonyság ) legalább 3 legyen. Minél magasabb a COP értéke egy berendezésnek, annál kevesebb energiába kerül lehűteni vagy felfűteni a légteret.

A H tarifa előnyei dióhéjban:
A H tarifának egyértelműen megvannak az előnyei. A megnövekedett rezsiáraknak köszönhetően ez jelenleg hatványozottan igaz – ám ez még a korábbi díjszabásoknál is bőven elmondható volt.
Fűtési időszakban az áramot kedvezményes díjszabáson kapjuk. A H-tarifa korlátlanul 36 forint marad a téli fűtési időszakban. Ez nem számít bele az átlagfogyasztásba.
Nem mellesleg, H tarifa esetében olyan fűtőtesteket üzemeltethetünk, amelyek kimondottan erre a célra lettek megalkotva, mivel egy-egy hősugárzó sosem képes olyan meleget varázsolni, mint egy hőszivattyú, vagy inverteres klíma.

A jó hírünk, hogy folyamatosan érkeznek H tarifával mőködtethető készülékek, raktáraink fel vannak töltve.

Mind a(z) 33 találat megjelenítve